Ce a fost pe 3 noiembrie

by

Eu m-am bucurat am scapat de un calculator vechi si alte cateva fieratanii pe care nu voiam sa le arunc pur si simplu la gunoi si cam ocupau spatiu..

Pe plan “national”, eco-national citeaza gardianul cum ca
“Autoritatile au reusit sa stringa doar 30 de grame de deseu electric pe cap de locuitor. UE ne-a impus o norma pentru anul acesta, de 3 kilograme pentru fiecare locuitor.
Cantitatea de deseuri electrice si electronice colectate in intreaga tara este de aproximativ 576 de tone. “Este imposibil sa atingem cantitatea de 3 kg pe cap locuitor pina la sfirsitul acestui an. Nu mai vorbim de anul viitor, cind ar trebui sa colectam patru kilograme. Nu cred ca riscam o procedura de infringement, pentru ca nu s-a declansat o astfel de procedura impotriva vreunei tari care nu a indeplinit tinta”, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului.”

Mi se pare suprinzator ca nu vom atinge targetul pe anul in curs, din moment ce populatia a fost informata “din timp”, actiunea popularizata exemplar si a demarat.. in noiembrie. Cu 2 luni inainte de deadline! :))

Ca sa fim drepti, o parte din deseuri au fost deturnate, cum era de asteptat.. ecomagazin citeaza evenimentul zilei, spunand ca in Suceava “Multe dintre aparatele uzate scoase in strada pe 3 noiembrie au fost ridicate de rromi si duse la fier vechi.
Multi suceveni nevoiasi au facut bani de “Ziua Debarasarii Nationale”, pe 3 noiembrie, cand s-a desfasurat campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie, demarata de Ministerul Mediului.”
Oare de ce mai sunt platite firmele de salubrizare? Un ecosistem al colectarii se pare ca exista deja!

Si daca tot citez din ziare, un articol din cotidianul ne spune ca statul california a dat statele unite in judecata pentru ca nu ii lasa sa fie foarte ecologici.. si citatul
“Statul California actioneaza in justitie guvernul federal deoarece nu a validat noua sa legislatie antipoluare. In urma cu doi ani, California a adoptat o lege prin care producatorii de masini erau obligati sa reduca emisiile de gaze ale vehiculelor cu 30%, pina in anul 2016.”

Bineinteles, “Producatorii de masini au lansat, la rindul lor, actiuni in justitie impotriva statului California, din cauza standardelor considerate prea dure ale acestei legi.”

Tags: ,

3 Responses to “Ce a fost pe 3 noiembrie”

 1. 1307 Says:

  felicitarile mele pt acest blog.
  jos palaria!

 2. Irina Says:

  multumim!

 3. Colectarea deseurilor electronice continua in 2008 « Stele verzi Says:

  […] de (sau a facut rost de? ) deseuri electronice si electrocasnice vechi sau nenecesare. Atunci cand am scris despre asta nu parea ca actiunea ar continua in vreun fel; la sfarsitul lui decembrie Romania Libera scria […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: