Marea debarasare accelereaza

by

Din 4 octombrie, campania Marea debarasare a ministerului mediului accelereaza ritmul colectarii: incepand din octombrie, in prima sambata a fiecarei luni deseurile electrice si electronice (DEEE) pot fi scoase in strada pentru a fi colectate gratis si duse la reciclare.

..zi in care, inca odata, românii vor putea sa scape de televizoarele, frigiderele, masinile de spalat, sau calculatoarele vechi.
Daca pana acum campania s-a adresat exclusiv locuitorilor din mediul
urban, noutatea campaniei Marea Debarasare din aceasta toamna consta in
organizarea unei actiuni de colectare a DEEE si in zona rurala din judetele Covasna si Arges, sub forma unui proiect pilot.

Tags: , ,

7 Responses to “Marea debarasare accelereaza”

 1. Colectarea deseurilor electronice continua in 2008 « Stele verzi Says:

  […] March 24, 2008 by Irina Nota: incepand din octombrie 2008, in prima sambata a fiecarei luni deseurile electrice si electronice (DEEE) pot fi scoase in strada pentru a fi colectate gratis si duse la reciclare. (mai multe aici) […]

 2. Colectare deseuri - sectorul 4 « Stele verzi Says:

  […] July 11, 2008 by Irina Nota: incepand din octombrie 2008, in Bucuresti in prima sambata a fiecarei luni deseurile electrice si electronice (DEEE) pot fi scoase in strada pentru a fi colectate gratis si duse la reciclare (in toate sectoarele). (mai multe aici) […]

 3. laurentiu Says:

  Cred ca odata cu campania asta ar trebuie sa mai fie o campanie de educare a romanilor!!!! Am scos in fata blocului pe data de 03.11.2008 un televizor mare in ideea de a fi ridicat de catre cei care se ocupa de aceasta campanie si la 1 ora dupa ce l-am scos era imprastiat in toata strada, facut bucatele de catre o specie de romani care e in curs de inmultire rapida. Am adunat acele bucati din televizor si le-am pus la un loc dar nici pana in ziua de astazi nu au fost colectate. Romani spurcati, se bucura la un surubel, la o dioda, la un buton, dar nu se gandesc ca fac mizerie. Cred ca si un kkt daca arunc in fata blocului se gaseste cineva sa scormoneasca in el si sa-l intinda peste tot, ca poate gaseste ceva ce-i trebuie…poate un microb ceva…
  Stiu ca ma repet, dar mai intai faceti o campanie de educare a cetateanului si pe urma vedeti daca se pot face si alte campanii.

 4. Sirg Says:

  Campania asta a fost un dezastru. Ce a inteles lumea prin debarasare? Scoaterea gunoiului de orice fel, in special rezultat din constructii, in strada!
  La mine in zona, dar peste tot, am vazut saci cu moloz, gunoaie de tot felul, si ici colo cate un televizor vechi sau computer.
  Dar din nou, ce s-a intamplat? Unde era un TV sau PC, s-au gasit niste idioti sa vina si sa le vandalizeze.

  Urmarea? S-a facut mai mult gunoi decat era, pt ca gunoierii nu au ridicat decat gunoiul de natura electrocasnica, lasand molozul si celelale in strada.

 5. crazyboy Says:

  Intr-o dimineata pe la 10, eram in procesul de demontare a mobilei vechi, si am dus-o in spatele blocului langa ghena in ideea de a avea unde sa stea pana as fi terminat de montat mobila noua, ca pe urma sa duc reziduurile vechi la gunoi, altundeva…intre timp, in nici juma de zii, acei romani care se inmultesc rapid…de care pomeniti…au avut grija sa-mi ia de pe cap transportu lor la “stadionul lui Dinamo”…no comment, am ramas uimit de cat de repede se mobilizeaza

 6. monik Says:

  salutare! aveti idee unde sunt in Bucuresti centre de reciclare pentru electrocasnice? ca le-as duce direct acolo, cred ca e mai sigur asa.
  multu’

 7. Irina Says:

  Ciao monika,

  vezi la http://www.environ.ro/ro/colectori/ si http://www.recolamp.ro/ !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: