Craciun verde

by

Ce poti face ca sa ai un Craciun “verde”?

Bradul

Pentru brad ai cateva optiuni, dintre care cea mai eco e sa cumperi un brad in ghiveci, care apoi va fi plantat intr-o padure.

  • De la Copacul de hartie:

Oferta noastra este de molizi cu inaltimea intre 1.5m si 2 m, la un pret de 250 ron. Brazii pot fi cumparati de la sediul nostru din strada Domnita Ruxandra nr 15, sau prin precomanda online. Transportul este asigurat de noi. La returnarea bradului, va dam inapoi 50 ron.

  • De la Terra Ecologica:

La cerere, brăduții la ghiveci vor fi livrați la domiciliu de cei de la Terra Ecologica. Prețurile variază între 100 și 150 de lei. După consumarea unui Crăciun fericit, puteți returna brăduțul preferat pentru a fi repatriat în pădurea din care a aterizat în balconul dvs. (via Mai mult verde)

  • De la hipermarketuri.

Ecoasist are un articol care detaliaza si celelalte optiuni – brad artificial returnabil sau nu, brad taiat, precum si cum trebuie ingrijit si ce sa faci ce el dupa ce se termina sarbatorile.

Masa

Traditionala masa de Craciun, cu tot felul de bunatati de porc, urmata de cea de Anul Nou, si perioada dintre ele in care mancam tot ‘porcarii’, sunt poate cele mai solicitante pentru stomac din tot anul. O abordare mai light, propusa de un medic nutritionist, include trucuri gen inlocuirea carnii de porc cu una mai usoara – pui, peste sau vaca; combinata cu portii ceva mai mici ajuta la redusul stresului pentru stomac – si nu va mai fi nevoie de celebrele ‘cure de dupa sarbatori’.

Din punct de vedere eco, mesele grele si abundente in carne care se mananca in mod normal de sarbatori inseamna o crestere a consumului de carne – iar consumul de carne contribuie la incalzirea globala mai mult decat toate gazele emise de masini:

According to the FAO’s study ‘Livestock’s long shadow4’, the livestock sector plays a significant role in climate change, accounting for 18% of worldwide carbon dioxide emissions, which is a higher share than transport. (YouPEC declaration)

Deci, ce bunatati gatiti de Craciun? Eu cu siguranta voi avea peste in loc de porc, si salata de fructe la desert 😀

Tags: , ,

2 Responses to “Craciun verde”

  1. O, brad frumos! sau Un post (veşnic) verdeap « Diana’s Writingfield Says:

    […] de hartie). Şi pentru un alt post pe tema asta merită să ridicaţi un pic privirea şi până la Stelele Verzi Tags: batut campii, brazi, Craciun, ecologie, Ofuri, Povestire, […]

  2. Ada Says:

    Veti gasi aici braduti de Craciun in ghiveci: http://goo.gl/VkHnxN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: