Ministerul mediului NU MAI subventioneaza 90% la incalzire bazata pe energie regenerabilama

by

Actualizare: programul “Casa verde” a fost ANULAT. detalii

Actualizare: programul “Casa verde” a fost amanat pe termen nelimitat, pana la gasirea bugetului/ aprobarea de catre guvern. detalii

Ministerul mediului acopera 90% din costul echipamentelor de incalzire bazate pe energie regenerabila (solara, eoliana, geotermala etc), prin programul ‘Casa verde’.

Costul minim pentru un astfel de sistem pleaca de la 3000-4000E, ceea ce inseamna ca cel care beneficiaza de subventie va plati de la 300-400E, si va avea costuri de incalzire mult mai mici ani buni de acum incolo. O investitie care pentru o casa inseamna cam costurile de incalzire pentru o iarna! (ma rog, iarna 2009-2010 ca pe asta nu o vor mai prinde noile echipamente)

Ghidul pus la dispozitie de ministerul mediului explica procesul – va exista o lista de instalatori autorizati, cererile de subventie se vor face direct la ei iar beneficiarul va plati doar 10% din costul total.

Inscrierile vor incepe pe 16 februarie 2009, iar lista de instalatori va fi publicata pe site-ul ministerului in curand. Nu se specifica daca exista o limita pentru fondurile totale alocate si in ce ordine se vor aproba cererile, singura limita este de subventie maxima/persoana (7000E).

Tags: , , ,

5 Responses to “Ministerul mediului NU MAI subventioneaza 90% la incalzire bazata pe energie regenerabilama”

 1. Tavi Says:

  ma intreb cum arata lista respectiva de instalatori autorizati… si pe ce criterii sunt ei autorizati..
  (pile-cunostinte-relatii sau ceva consistent)

  in concluzie pe banii platitorilor de impozite, proprietarii *anumitor* firme care comercializeaza panouri solare isi vor creste rapid profiturile.

 2. Irina Says:

  Ciao Tavi,

  lista nu a fost publicata inca, si desi iti inteleg temerile despre coruptie in peisajul romanesc, sa nu aruncam cu piatra – sau concluzia – inainte de a o afla.

 3. Crie Says:

  “Ministrul Mediului, Nicolae NEMIRSCHI, a anuntat ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a putut publica lista instalatorilor validati din cauza neaprobarii bugetului pentru anul 2009. Conform Ghidului de Finantare al programului mai sus mentionat, publicarea listei instalatorilor trebuie sa contina si cotele financiare alocate de catre AFM fiecarui instalator in parte, lipsa acestor informatii facand imposibila publicarea listei instalatorilor validati la data de 15 ianuarie 2009. ”

  http://www.mmediu.ro/biroul_de_presa/comunicate_de_presa/01_Ianuarie_2009/15.01.09b.htm

  Eu stiam ca acest proiect s-a amanat pentru o data ulterioara necunoscuta … daca sunt prost informata, va rog, nu ezitati sa ma corectati.
  Multumesc!

 4. Mister Says:

  ah, si eu care deja incepusem sa-mi fac planuri …

 5. Irina Says:

  Salut,

  am actualizat articolul – dupa ce a mai avut loc inca o amanare, de data asta nedefinita – dupa cea mentionata de Crie, care parea “rezolvabila”. Ultimul motiv – se pare ca proiectul a fost publicat fara a avea fondurile necesare aprobate.. te uiti la politicieni si te crucesti :(.
  Sunt mai multe detalii in linkul din articol.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: