Containere de reciclare Cluj

by

1291_0000050604_W200-H237-HA1-VA4

Incepand cu luna august ma mut in Cluj, si deoarece vreau sa imi pastrez obiceiul de a recicla ze garbage am cautat pe Google unde anume sunt amplasate aceste containere pentru a ma muta undeva in apropiere. Din auzite am aflat inainte ca exista foarte putine containere momentan.

Am aflat de pe citynews/cj ca incepand cu luna iulie vor fi amplasate 130 de containere pentru hartie si plastic.

“Firma de salubritate Brantner-Veres intentioneaza sa amplaseze in tot orasul containere pentru hartie si pentru PET-uri pentru a incuraja colectarea selectiva a deseurilor. “130 de containere au fost trimise pentru Cluj din Bucuresti. Aceste containere exista pe piata de vreo doi ani, timp in care noi tot am solicitat sa ni se dea. Am vorbit despre asta la ultima sedinta a Asociatiei Romane de Salubritate si dupa indelungi insistente am primit si noi. Vom depune astazi la Directia Tehnica din cadrul Primariei o cerere pentru a desemna locurile unde acestea vor fi amplasate si, de indata ce vom primi raspuns, vom incepe sa le punem”, a declarat Eugen Veres, directorul companiei.

Pentru a vedea reactia cetatenilor, a fost amplasata o pereche de containere in cartierul Zorilor, iar astazi se va amplasa inca o pereche, in zona Pietei Marasti.
Containerul albastru este destinat hartiei, iar cel galben PET-urilor.”

Un alt articol recent care mi-a atras atentia priveste informarea si educarea clujenilor in vederea importantei reciclarii.

“In cazul in care cetatenii preselecteaza deseurile pe categorii de reciclare (sticla, plastic, hartie), colectarea acestora va costa 5 lei/persoana/luna, iar in cazul in care clujenii vor continua sa arunce gunoiul la fel ca pana acum, pretul va creste. Pentru persoane juridice, pretul este de 15 lei/luna.”

Cand voi afla exact unde s-au amplasat containerele in Cluj voi face o lista cu locatia lor in fiecare cartier. La fel, cand voi afla mai multe detalii despre articolul de mai sus voi scrie un post separat. Momentan nu sunt foarte lamurita despre sistemul cu plata, dar initiativa suna promintator 🙂

19 Responses to “Containere de reciclare Cluj”

 1. calinvd Says:

  Salut,

  Sunt din Cluj si ma ofer voluntar pt proiectele tale.

 2. Omuletii Verzi Says:

  Salut! felicitari pentru promovarea locurilor special amplasate pentru reciclare.

  Noi avem un site care anunta punctele de colectoare de deseuri provenite din sursa de lumina, dar si aparatura veche. Se numeste http://www.coltverde.ro si o harta interactiva, user friedly http://coltverde.ro/locatii.php

  Poate va ajuta aceasta informatie. Coltul Verde il promovam si in parteneriat cu Umbrela Verde.

  Spor la tot ce faceti si felicitari inca o data!

 3. Irina Says:

  Ciao,

  foarte fain site-ul – v-am adaugat in sidebar la ‘recicleaza electronice si becuri’.

 4. perdevara Says:

  Treaba asta cu reciclarea a fost anuntat la TIFF. Cand o fost DRAGOS BUCURENCI la lansarea filmului eco HOME.
  Atunci primarul o spus ca o semnat contractul pentru selectarea gunoiului.

  VESTE BUNA…O sa umbla cu gunoiul dupa mine

 5. eltzake Says:

  Ai aflat totusi unde sunt localizate aceste containere in Cluj-Napoca?Exista cumva vreo harta pe net unde as putea sa le vad ca sa-mi orientez drumul spre servici cu masina plina de peturi si cartoane:D?

 6. yoli Says:

  not yet .. si unele dintre cele pe care le stiam – cele din parcul de la cetatuie si cele de la mihai viteazu.. au disparut. voi elucida misterul la un mom dat 🙂

 7. hate Says:

  Eu sunt interesat daca astfel de containere pot fi amplasate in locatii semi-private (curte de bloc) si ce demersuri ar trebui facute ca firma de salubritate sa ridice deseurile. Vreau sa propun administratiei si fabricantilor de gunoi din vecini sa se inlocuiasca ditamai tomberonul din curtea blocului cu ceva mai civilizat. Ok or exista astfel de containere in locuri publice dar nu e tocmai fericita ideea sa iti cari gunoiul pana in piata X doar ca sa fii eco.

 8. yoli Says:

  ce frumos ar fi.. dar in conditiile in care noi cel putin, in Gruia, trebuie sa mergem la 4 blocuri departare ca sa ducem gunoiul menajer obisnuit la containerul mare.. care e pt toate blocurile (eu fiind obisnuita cu ghena la etajul blocului), nici nu visez inca ce propui tu 🙂
  small steps 🙂

 9. Irina Says:

  In Bucuresti sunt firme de salubrizare care colecteaza privat din locatii private – ideea e, cred, ca daca are omul in curte tomberoanele sigur o sa puna deseurile separat, pe cand cele comune sunt deseori ‘vandalizate’ si mai trebuie sa se treaca prin ele sa se faca verificarea / separarea.

  Eu zic sa incercati sa vorbiti cu firmele de salubrizare.

 10. hate Says:

  Lasand la o parte exemplul u Bucuresti-ul ca e prea departe, pentru cei din Zalau containerele ecologice nu mai sunt de mult un vis. Mai multe zone rezidentiale (cartiere cu blocuri) sunt dotate cu astfel de containere. Nu spun ca acestea le-au inlocuit total pe cele clasice dar exista suficiente exemple. Asa ca, de ce la Cluj noi inca trebuie sa visam la ele? De la cererea depusa in iulie catre Primarie cati “small steps” s-au mai facut?

 11. Irina Says:

  Salut,

  sa stii ca iti impartasim ‘ura’ pentru faptul ca in Cluj nu sunt asemenea facilitati.

  Nu cred insa ca e util sa ne canalizam pe ideea ‘nu s-a mai facut nimic’ (acel “s-a” impersonal si care indica spre ‘altii’). Ce e util e sa faca fiecare din noi ceva.

  Pasul 1:
  intra la http://www.viatadupacolectare.ro/ – sectiunea ‘Scrie-i primarului tau’. E acolo lista cu primarii, inclusiv pt Cluj, + o scrisoare gata facuta care cere instalarea de recipiente.

  Pasul 2:
  da si prietenilor adresa sa trimita si ei.

  Irina

 12. hate Says:

  Am postat aici in ideea ca voi primi informatii concrete pentru problema mea. Nu a fost intentia mea sa arat cu degetul.

  Vroiam sa prezint o solutie la administratia blocului pentru ridicare separata a gunoiului. Nu ma gandeam ca Primaria sa ne tranteasca tomberonul in curte, ci poate firme private care furnizeaza astfel de servicii.

  Petitia respectiva am semnat-o, dar am crezut ca s-a ajuns undeva mai departe in rezolvarea problemei.

 13. Bianca Says:

  Chiar au disparut containerele de langa piata din Mihai Viteazu; si acu stau si ma intreb unde naiba sa duc plasa de sticle si plasa de hartii care nu mai au loc sub chiuveta!!!

 14. yoli Says:

  stiu ca mai dispar :)) nu imi dau seama exact de ce. si la noi in gruia au disparut o perioada si am stat o groaza cu stashul de sticle si hartie pana ieri (dupa o perioada containerele au reaparut). Au mai existat unele chiar la 1 min de unde stau, iar alea nu au rezistat mai mult de cateva zile si au disparut..

 15. Bianca Says:

  Am trimis un mail Biroului MassMedia al Primariei Cluj-Napoca si acesta este raspunsul (Aditional puteti sa intrebati despre locatia acestora la tel. 0264/595522 firma Brantner)

  “Referitor la solicitarea dumneavoastră cu privire la amplasamentele unde există recipienţi tip clopot pentru colectarea selectivă, alăturat vă înaintăm lista respectivă:

  str. Detunata, nr. 9
  Capăt linie nr. 33
  P-ţa Hermes
  Complex Diana
  P-ţa Agârbiceanu
  Str. Detunata, nr. 11
  P-ta Unirii
  P-ta 14 iulie
  Piaţa Liebknecht
  Str. Donath – lângă Casa Radio
  P-ţa Mărăşti
  Lângă teatrul Maghiar
  Stadion municipal
  Intersecţia str. E.Grigorescu cu str. O. Goga
  Str. Cetăţii – lângă parc

  La amplasamentele cu numerele 2, 5, 8, 9 şi 14 există containere tip clopot pentru sticlă. “

 16. Bianca Says:

  Ah am mai gasit o locatie unde sunt toate 3 tipurile de containere pentru reciclare: Piata Engels. Mi-am umplut portbagajul si diseara ma duc sa descarc 🙂

 17. yoli Says:

  este minunata informatia pe care ne-ai dat-o. eu le descarc la parcul de la belvedere. voi posta separat locatiile.
  mersi mult de info 🙂

 18. joe Says:

  http://www.primariaclujnapoca.ro/informatii-publice/colectare-selectiva.html

 19. angi Says:

  Zorilor a fost uitat? Conform listei primariei nici un astfel de tomberon nu e amplasat in cartierul Zorilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: